Karlsbaderbullar med blåbär och färskost

Karlsbaderbullar med

blåbär och färskost 

av Roy Fares 
 
Super goda 👌🏻
 
 

Karlsbaderdeg

  • 50 g jäst
  • 250 g mjölk (2,5 dl)
  • 660 g vetemjöl (11 dl)
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 180 g smör, rumstempererat
  • 10 g bakpulver (2 tsk)
  • 6 g salt (1 tsk)
  • 55 g ägg (1)
  • ägg, till pensling

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 30 g maizena (0,5 dl)
  • citron, rivet skal från
  • 200 g frysta blåbär
  • 30 g maizena
  • 25 g strösocker

Glasyr

  • florsocker
  • vatten
 
  1. Karlsbaderdeg
    Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Fyllning
    Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp. Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan. Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest. Låt stå kallt.
  3. Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan. 
  4. Utbakning
    Kavla ut karlsbaderdegen till 40*48 cm på ett lätt mjölat bord. Skär ut 30 stycken 8*8 cm fyrkanter. 
  5. Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär. Vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i minst 60 minuter. 
  6. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
  7. Glasyr
    Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.
 

🤗🤗🤗

Kommentera här: