Pannbiff med löksås el med ...så gött
- 1 kilo nötfärs
- 2 ägg
- 1 gul riven lök
- 2 msk kalvfond
- 2 msk dijonsenap
- 1 dl grädde
- salt, peppar
- 4 gula lökar
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
- 1 msk sockerfri lingonsylt
- 1 köttbuljongtärning alt kalvfond
- smaka av med soja, (tänk på att buljong och soja ofta innehåller mycket salt. Använder du sådana produkter i matlagningen behöver du inte tillsätta så mycket annat salt) salt och vitpeppar
- Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör eller kokosfett.
- Skiva lökarna till ringar och stek mjuka i smör, bryn dem lite så de får färg efter en stund. I en annan kastrull/panna koka upp crème fraîche, grädde och övriga ingredienser till såsen. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör
Själv lagade jag biffarna utan senap, för att min dotter inte är så förtjust i den smaken. Jag serverade den till istället.Löken stekte jag innan jag blandade den med färsen,för att få den mjukare. Jag stekte biffarna i smör, ungefär 4 min per sida, samt vände på de varannan minut.
Man kan severa de med lingon, inlagd gurka och ha blomkål till.Jag hade blomkålsmos;
Blomkålsmos (recept Klara Desser)
400 g blommkål
100 g smör
50 g Philadelphiaost
salt och peppar
Barn föredrog potatismos :-)
De blev jättegoda och såsen var gudomlig.

Man kan servera biffarna som hamburgare också med god bröd,(ugnsrostat surdegsbröd med olivolja, salt och peppar,ej lchf :-) och coleslaw.
Curryslaw (recept Oscar Kjellberg) - serverad egentligen med kyckling ...återkommer med den recept så småningom :-)
Skala och grovriv 4 morötter (350 g)
Strimla 250 g vitkål (vi använder romansallad istället)
Blanda allt med;
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk curry (el senap istället om ni vill vanlig)
2 krm salt och peppar

Smaklig måltid !
skriven
Ser gott ut :D