Muffins basrecept med glasyr och mango
Filippas namnsdag och hennes tre nya favoriter



Muffins basrecept
cirka 12 normalstora 45 minuter
- 100 g smör eller margarin
- 3/4 dl mjölk
- 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 1/2 msk potatismjöl
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
Smält smör eller margarin och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.
Vispa upp ägg och socker lätt.
Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.
Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225 °C i cirka 12 minuter.
Glasyr
- 200 g Philadelphia Classic Naturell
- 1 dl florsocker
- 2 tsk citronsaft
- 2 msk pekannötter
Rör Philadelphia-osten och florsockret till en slät smet. Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn. Blanda Philadelphia-osten med det rivna citronskalet och citronsaften.
Hacka pekannötterna. Toppa de avsvalnade kakorna med glasyren och avsluta med att strö över de hackade nötterna.
Vi har fryst mango på toppen istället för nötter
Prova dig fram och hitta din favorit !
Smaksättning
- • Tillsätt 0,5 g saffran
- • 2 msk kakao
- • 1 1/2 dl hackad choklad
- • rivet skal från 1 citron, gärna obesprutad
- • 1 1/2 dl färska eller djupfrysta bär
- • 2-3 tsk pepparkakskryddor
- • 1 1/2 dl russin
- • kaneldoppade äppleklyftor
Garnering
- • doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
- • glasyr, 2 dl Dansukker Florsocker och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
- • Dansukker Pärlsocker
- • med mandel och nötter
- • en kombination av flera alternativ
- • Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär
Kram <3