Rostade rotfruktschips med guacamole

Gött oavsett !
Rostade rotfruktschips (Mitt kök)
- Använd gärna en mandolin eller skär rotfrukterna,
- 4 potatisar
- 2 sötpotatisar
- 3 rödbetor
- Lägg skivorna på ett bakplåtspapper tillsammans med 2 hackade vitlöklyftor och rosmarinkvistar.
- Ringla över olivolja och strö över generöst med flingsalt. Blanda runt, tänk på att separera rödbetorna eftersom de färgar av sig.
- Rosta mitt i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter eller tills chipsen fått en fin gyllene färg. Vänd gärna runt skivorna under tiden så att alla får en god knaprig yta.
- Servera med guacamolen.

Guacamole
Gröp ur 2 avokador och blanda med 1/2 finhackad lök och 1 vitlöksklyfta. Blanda ner 1 dl gräddfil och 2 msk limesaft.Smaka av med salt och peppar.
Kram <3