Tjejdag i Szczecin med höjdpunkten på kvällen

 

 

Dagen tre började också tidigt. Vi skulle vara hos frisören i Szczecin kl.11.00 och resan dit tar ca 2 tim. beroende på trafiken. Vi hann i tid, fick t.o.m. vänta en stund. Det var mycket trafik hos dem i alla fall.

 
Det kändes bra att kunna fixa till sig lite, man gör inte det så ofta hemma. Barnen kommer i första hand. Filippa klippte sig innan skolavslutningen men nu skulle hon få färga håret lite. Det var så spännande, tyckte hon och jag var så glad för hennes skull. Mamma susade i stan under tiden och sen kopplade hon av där i soffan.
 
  
                                                        
 
 
Väldigt nöjda med resultatet, promenerade vi bort till vår favorit restaurang, där man kunde njuta av jätte god traditionell polsk mat och därtill anpassad miljö samt musik i bakgrunden. Jag blev sentimental och tårögd igen. När vi var där sist, var pappa med.
 
 
 
 
Sådana stunder dykte upp ofta under den vistelsen och det är inget konstigt med det. Det är så mycket som påminner om pappa och kommer alltid att göra och det är jag väldigt glad för. Minnerna som jag har är allt för mig men tomheten tycker jag inte om. Det gör så ont.
 
 
 
 
2015
 
 
 

Vi hade några timmar på oss innan kvällens höjdpunkt därför bestämde vi oss att shoppa lite. Tiden bara rann iväg och då kom Filippa på att hon ska ha klackskor till operan istället för Converse som hon hade på sig. Då blev det plötsligt jättebråttom, så bråttom att vi fick till slut byta om i bilen på parkeringen. Vackra som solar var vi där. Det var en varm, underbar kväll, nästan för varm och jag som var orolig att vi skulle frysa. Man gick förbi hamnen med mysiga caféer bl. a. ett som heter ”Stockholm” och fina byggnader på andra sidan floden, bl.a. Slotett där den riktig opera håller hus,längre bort Marina högskollan som var min dröm, Waly Chrobrego, o.s.v…

 
 
 
 
 
 
Operan i Szczecin, den besökte jag väldigt ofta när jag bodde hemma. Tyvärr den här föreställningen fick vi se i en provisorisk opera på grund av att den andra var under renovering då. 

Det gjorde ingeting för att atmosfären fanns där ändå under den fenomenala föreställningen.

”Rock'n ballet"

Beskrivning av showen

25 dansare balett Szczecin Opera i slottet och BallettVorpommern nedsänkt i färgstark värld av rock och pop, skapar en spektakulär kväll av dans med hisnande koreografi och musik. Här är jag människa, kan jag hitta honom att vara / Två själar bor i mitt bröst (Goethe, Faust) . Den unge mannen går trött och utmattad av hopplös grå vardagen. Plötsligt han kidnappas till en annan värld. Utländska verklighet som styr äventyr alltför ivrigt accepterar. De går på en vild resa genom tid och rum, där alla regler och logik inte verkar finnas, och osynliga världar tankar kan bli överdrivna målningar överleva. Hur osynlig skugga följer honom alter ego och tävlingar varje steg vad som är verkligt och vad är fantasi. Rock'n'balet frestas hits av band som Queen, The Rolling Stones, Depeche Mode, Pink Floyd, Led Zeppelin, Metallica. Han tar publiken till den fascinerande världen och hantera

tańca.Spektakularny kvällen dans konstform som inte behöver ord - med energiska koreografier och kidnappa rock- och poplåtar. Partonat premiären prestanda media täckte Radio Golden Oldies  

 

 I väntan på det spännande som skulle börja sprang jag runt för att köpa program, Filippa satt i publiken med min mamma och bakom de satt många tjejer i Filippas ålder,(koloni).

En av dem försökte prata med Filippa, hon ville säga att Filippa hade jätte fin klänning och den var väldigt lik hennes. Tyvärr, Filippa kunde inte svara, hon kan inte polska tillräckligt mycket och det tänker jag ändra på. Det är aldrig försent,fast inte lätt men det är jätteviktigt och det ett av målen under den här resan.

Det är sådant ämne som man kan diskutera mycket om och dela med sig.

 

Under pausen fick man köpa lite gott och umgås och vad jag älskade det som liten, tonåring och nu kunde jag dela det med min dotter i min mammas sällskap. Underbart<3

Som liten har jag uppträdat där själv faktiskt när jag gick i balettskolan,fast då var det på slottet. Mer om detta i 5;e dagen.

Skulle vilja ha resten av familjen med mig också men det är ok.den här gången.

Man gick därifrån rikare på upplevelser och fundersam på sin egna varda. Skulle jag vilja ändra på något? Skulle jag vilja hamna i fantasi värld utan gränser? Hur skulle mitt liv se ut då? Vilken väg skulle jag välja?

Man kan fortsätta spekulera i evighet och det just det som är så intressant med sådana föreställningar. Man hittar alltid sig själv på ett eller annat sätt.

 

 

Solnedgången följde med oss en bit på vägen hem, sen blev det så mörkt att jag var lite orolig och frågade mamma om vi kanske skulle stanna. Då så hon;

”Gumman, det kommer att gå bra det och det kommer du märka också när du tar av dig solglasögon.”

Sommarens alla dofter från åkrar och ängar var gudomliga.

 

God natt vänner.Kram