Glutenfria Morotskakerutor

 
 
 

Glutenfria Morotskakerutor, (av Mia Öhrn).

 

1. Klä en ugnsform som mäter cirka 21 x 25 centimeter med bakplåtspapper.

2. Riv 2 morötter (cirka 100 g).

3. Vispa upp 3 ägg med 2 dl socker lätt. Vispa sedan ner 3 dl mandelmjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 kanel. Vispa därefter ner 1/2 dl olivolja och rivna morötter.

 4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på cirka 175 grader i cirka 45 - 50 minuter.

Låt svalna. Kakan blir lit kladdig och kort i konsistensen eftersom den inte innehåller vetemjöl.

5. Topping: Vispa ihop alla ingredienser,(250 g mascarpone, 1 dl florsocker och 1 msk nypressad citronsaft) med elvisp. Bred toppingen på kakan och skär upp i rutor. Strö gärna över kokoschips.

 
Vi ströde kokoschipsen var för sig :-)
 
Gött!