Rostade rotfruktschips med guacamole

 
 
I helgen fixade vi lite nyttigare snacks av sötpotatis. Ni får använda vilka rotfrukter ni vill,tycker om.
Gött oavsett !
 
Rostade rotfruktschips (Mitt kök)
  1. Använd gärna en mandolin eller skär rotfrukterna, 
    • 4 potatisar
    • 2 sötpotatisar
    • 3 rödbetor
     i tunna skivor med kniv.
  2. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper tillsammans med 2 hackade vitlöklyftor och rosmarinkvistar.
  3. Ringla över olivolja och strö över generöst med flingsalt. Blanda runt, tänk på att separera rödbetorna eftersom de färgar av sig.
  4. Rosta mitt i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter eller tills chipsen fått en fin gyllene färg. Vänd gärna runt skivorna under tiden så att alla får en god knaprig yta.
  5. Servera med guacamolen.
 
Guacamole
 
Gröp ur 2 avokador och blanda med 1/2 finhackad lök och 1 vitlöksklyfta. Blanda ner 1 dl gräddfil och 2 msk limesaft.Smaka av med salt och peppar.
 
 
Kram <3