Frusen jordgubbscheesecake
Min Midsommar, födelsedagstårta var;


Fantastiskt god och svalkande cheesecake att bjuda på i sommarvärmen,
recept från MITT KÖK :
10 bitar
Botten
- 13 digestivekex
- 75 g smör
Fyllning
- 300 g Philadelphiaost
- 3 äggulor + 3 äggvitor
- 1 1 ⁄2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 citron, finrivet skal
- 1 3 ⁄4 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar
- 3 dl vispgrädde
Chokladdoppade jordgubbar
- 75 g vit choklad
- 200 g jordgubbar
Vit chokladganach
- 100 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde
- Att pudra över:
- 1 –2 msk florsocker
- Mixa kexen. Smält smöret och mixa ner i smulorna.
- Täck botten av en springform, cirka 20 centimeter i diameter och 7–8 centimeter hög kant, med drygt hälften av smulorna. Platta till smulorna med baksidan av en sked.
- Sätt in formen i frysen under tiden som du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa Philadelphiaost, äggulor, strösocker och vaniljsocker tills det blir en fluffig smet och sockret har löst sig. Tillsätt rivet citronskal och jordgubbspuré (spara 2 msk av purén).
- Vispa grädden i en skål och äggvitan i en separat skål. Vänd i grädden och äggvitan.
- Häll i hälften av fyllningen i formen. Strö över resten av smulorna, droppa i lite av jordgubbs purén på kanterna av formen och häll försiktigt i resten av fyllningen. Sätt in tårtan i frysen i minst 6 timmar.
- Hacka chokladen och smält i mikron. Rör om emellanåt. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Doppa 3⁄4 av jordgubbarna i chokladen och lägg på bakplåtspappret.
- Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt chokladganachen svalna. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna.
- Pudra florsocker över tårtan och servera.
Denna tårta kan ni gotta er med vid många tillfällen under sommaren .-)
skriven
Super mumsigt :D