Frusen jordgubbscheesecake

 Min Midsommar, födelsedagstårta var;
 
 
 
 

 
Fantastiskt god och svalkande cheesecake att bjuda på i sommarvärmen,
 
recept från MITT KÖK :
 
10 bitar
Botten
  • 13 digestivekex
  • 75 g smör
Fyllning
  • 300 g Philadelphiaost
  • 3 äggulor + 3 äggvitor
  • 1 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 3 ⁄4 dl jordgubbspuré, mixade jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
Chokladdoppade jordgubbar
  • 75 g vit choklad
  • 200 g jordgubbar
Vit chokladganach
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Att pudra över:
  • 1 –2 msk florsocker
  1. Mixa kexen. Smält smöret och mixa ner i smulorna.
  2. Täck botten av en springform, cirka 20 centimeter i diameter och 7–8 centimeter hög kant, med drygt hälften av smulorna. Platta till smulorna med baksidan av en sked.
  3. Sätt in formen i frysen under tiden som du gör fyllningen.
  4. Fyllning: Vispa Philadelphiaost, äggulor, strösocker och vaniljsocker tills det blir en fluffig smet och sockret har löst sig. Tillsätt rivet citronskal och jordgubbspuré (spara 2 msk av purén).
  5. Vispa grädden i en skål och äggvitan i en separat skål. Vänd i grädden och äggvitan.
  6. Häll i hälften av fyllningen i formen. Strö över resten av smulorna, droppa i lite av jordgubbs­ purén på kanterna av formen och häll försiktigt i resten av fyllningen. Sätt in tårtan i frysen i minst 6 timmar.
  7. Hacka chokladen och smält i mikron. Rör om emellanåt. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Doppa 3⁄4 av jordgubbarna i chokladen och lägg på bakplåtspappret.
  8. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad har smält. Låt chokladganachen svalna. Bred ganachen över tårtan och garnera med jordgubbarna.
  9. Pudra florsocker över tårtan och servera.
 
Denna tårta kan ni gotta er med vid många tillfällen under sommaren .-)
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :D

Svar: Tack.
Välkommen till min blogg Annika :-)
Magdalena

Kommentera här: