Pumpasoppa med bacon och rostade pumpafrön

 

 

 
 
 
 
Den här goda soppan bjöd vi på när vi firade Mateuszs och Haloween :-)
Väldigt krämig!

 

 Pumpasoppa med bacon och rostade pumpafrön,(Landleys kök)
För: 4 personer som förrätt  
 
 

Pumpasoppa:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
500g muscatpumpa
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, spiskummin, paprikapulver, timjan

Topping:

1 paket bacon
0,5 dl pumpafrön

 

1. Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek.

2. Skala och tärna upp pumpan till mindre bitar, ha ner i kastrullen och fräs under omrörning. Häll på vatten, oxfond och kryddor. Koka ca 15-20 minuter så att pumpan får koka sönder.

3. Stek baconet knaprigt och rosta pumpafröna i lite salt och olja.

4. Rör ner crème fraîche och grädde i pumparöran och kör den slät med en mixerstav. Smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt extra kryddor. Toppa med strimlat bacon och rostade pumpafrön.

 

Smaklig måltid !

Kommentera här: