Pumpasoppa med bacon och rostade pumpafrön



Pumpasoppa:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
500g muscatpumpa
2 dl vatten
1 msk grönsaksfond
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar, spiskummin, paprikapulver, timjan
Topping:
1 paket bacon
0,5 dl pumpafrön
1. Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek.
2. Skala och tärna upp pumpan till mindre bitar, ha ner i kastrullen och fräs under omrörning. Häll på vatten, oxfond och kryddor. Koka ca 15-20 minuter så att pumpan får koka sönder.
3. Stek baconet knaprigt och rosta pumpafröna i lite salt och olja.
4. Rör ner crème fraîche och grädde i pumparöran och kör den slät med en mixerstav. Smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt extra kryddor. Toppa med strimlat bacon och rostade pumpafrön.
Smaklig måltid !