Kanelbullar...Cinnamon rolls

  

Super recept på kanelbullar... från Roy Fares ,Cinnamon rolls !

Saftigaste och godaste som han säger själv och jag instämmer. 
Mittendelen på bullen är det man egentligen vill åt och här blir alla bullar mittendelen för att de bakas ihop.:-)
Själv var jag väldigt generös med glasyren och det blev nog lite för mycket :-)
 
 
 
 

FYLLNING

  • 200 g  mandelmassa
  • 250 g  smör, rumstempererat
  • 45 g  socker (0,5 dl)
  • 14 g  kanel, malen (2 msk)
  • 80 g  russin (1 dl)

 

VETEDEG

  • 30 g  röd jäst
  • 200 g  mjölk, 3 % (2 dl)
  • 410 g  vetemjöl (7 dl)
  • 1  ägg (55 g)
  • 2 g  salt (0,5 tsk)
  • 7 g  kardemumma, malen (1 msk)
  • 80 g  smör
  • 90 g  strösocker (1 dl)
  • 1  ägg till pensling

GLASYR

  • 25 g  mjölk (0,25 dl)
  • 20 g  smör
  • 180 g  florsocker (3 dl)
  • 3 g  vaniljsocker (1 tsk)
  1. Fyllning
    Lägg mandelmassan i en bunke (grovriv den eventuellt först). Blanda ner smöret i omgångar och tillsätt socker samt kanel. Blanda ihop ordentligt. 
  2. Vetedeg
    Smörj sidorna på en bakform, 32 x 22 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en bunke, gärna hushållsassistent. 
  3. Värm mjölken till fingervarmt, häll den i bunken och lös upp jästen. Blanda i resterande
    ingredienser och kör någon minut på låg hastighet. Öka hastigheten och kör så i 8–10 minuter, eller tills degen känns spänstig och har fått en fin, glansig yta.

  4. Lägg ut degen på en mjölad arbetsyta och låt den vila 5-10 minuter. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm.

  5. Bred på fyllningen jämnt och strö över russinen. Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan.

  6. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1 ½–2 timmar. 

  7. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg, sätt in formen mitt i ugnen och grädda i 18–22 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Låt bullarna svalna helt. 
  8. Glasyr
    Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Häll glasyren över bullarna och låt den stelna. 
 

GÖTT!!!

Kommentera här: