Favorit gulaschsoppa

Hej,
 
Idag vill jag dela med mig en favorit recept,(Allt om mat) på gulaschsoppa.
Man kan självklart ändra ingredienser lite grann beroende på hur man vill ha den själv.
Jag har lite mindre fet till stekningen och mer potatis som är uppskattat :-)
Mixar paprika som gör soppan mer mustig och kräsna barn vet inte om det :-)
 
Gulaschsoppa
 
8 pers.
 
 
1.Skär 1 kg benfri högrev i tärningar.Blanda bitarna med 1/2 msk salt och ställ åt sidan.
 
2.Skala och hacka2 gula lökar och 2 klyftor vitlök.Fräs löken i 2 msk olja och 25 g smör i en stekpanna tills den är genomskinlig. Tillsätt 1 ½ msk paprikapulver, 1 tsk kummin ,mald och 1 tsk chilipeppar och fräs ytterligare ett par minuter.Lägg löken i en gryta.
 
3.Bryn köttet i 2 msk olja och 25 g smör i omgångar tills det får fin färg. Lägg köttet i grytan. Tillsätt 1 liter  vatten,2 tärningar buljongtärningar5 dl porter, 1 pkt/burk ,(400 g)tomatkross och 2 krm svartpeppar. Låt sjuda under lock 1-2 timmar.Hit kan förberdas redan dagen före.

4.Skala 4-5 potatisar,( (350g) och skär den i tärningar.Kärna ur och tärna 2 röda paprikor.Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare 15 minuter, tills potatisen är mjuk. Smaka av med citronsaft ,(1 citron) och 1 tsk salt.

5.Gremolata:
Skala och finhacka 3 vitlöksklyftor .Hacka  bladpersilja ,(1 dl ).Blanda vitlök,persilja och citronskal,(1 citron eller lime) till ett strössel.Servera soppan gremolata och 2 ½ dl smetana eller creme fraiche



 
SMAKLIGT MÅLTID !
 
 

Kommentera här: