Kladdig kladdkaka med bär utan choklad.
Mums <3



Victorias / Åsas recept
Kladdig kladdkaka med bär utan choklad.
2 ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker
1.Vispa ägg och socker pösigt.
2.Smält smöret och rör ner det i smeten.
3. Rör ned mjöl och vaniljsocker i smeten.
4.Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!)
5.Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.
6.Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!
7.Godast dagen efter när den stått till sig i kylskåp, tycker Victoria och jag med :-)
Jag bakar den ganska ofta med underbara säsongsfrukter :-)
Kram.