Kladdig kladdkaka med bär utan choklad.

Mums <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Victorias / Åsas recept
 
Kladdig kladdkaka med bär utan choklad.

2  ägg
2 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
250 g frysta bär (tex hallon & blåbär)
2 msk potatismjöl
ca 1/2 dl florsocker

1.Vispa ägg och socker pösigt.

2.Smält smöret och rör ner det i smeten.

3. Rör ned mjöl och vaniljsocker i smeten.

4.Häll i smörad form med avtagbar botten (sätt gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det enklare att få loss kakan!) 

5.Blanda bären med florsocker och potatismjöl och klicka ut dem i formen.

6.Grädda i ca 25 min, 200 C. Obs den ska vara kladdig!

7.Godast dagen efter när den stått till sig i kylskåp, tycker Victoria och jag med :-)

 

Jag bakar den ganska ofta med underbara säsongsfrukter :-)

 

Kram.

 

 

 

Kommentera här: