Tacopaj
Hej på er!
Vilket härligt väder vi har haft idag: -) Därför behövde jag laga något snabbt för att hinna med en härlig promenad och lite jobb i trädgården. Det blev en paj som jag har velat smaka länge. Nämligen GODASTE TACOPAJEN från Jennys matblogg. Både jag och Filippa tyckte att den var den godaste som vi har ätit hittills,dock själva pajdegen var inte lika krispig dagen efter.
Matte är inte så förtsjust i pajen överhuvudtaget så vi passade på nu ,när han jobbar borta med pappa :-).





Det här behöver du till pajdegen :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk
Till fyllningen:
800 gram blandfärs Själv hade jag nöttfärs
2 tacokryddpåsar Nästa gång blir det egen tacokrydda för att undvika onödig sockerfälla.
1/2 burk med fyllig tomatkross
Topping:
tomater
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Såsen:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter. Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen. Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter .
Under tiden kan du göra såsen. Blanda samman allt och ställ kallt fram till servering. När pajen fått fin färg är den klar. Serveras sedan med lite god sås och en krispig grönsallad