Zucchinisoppa

Zucchinisoppa ,( Caroline Hofberg) till kvällen el lunch imorgon ...mums 
 
 
8 buffeportioner
 
 
Skär 1 kg zucchini i fyra delar på längden och sedan 2 centimeter stora bitar.Skala oc hacka 3 vitlöksklyfor.
 
Fräsch zucchini och vitlök sakta i 1/2 dl olivolja ,cirka 25 minuter.Rör om då och då. Zucchinin ska bli ljust brun och mycket mjuk. Krydda med flingsalt och nymald peppar. 
 
Tillsätt 5 dl grönsaksbuljong och sjud ytterligare några minuter.Ta från värmen. 
 
Mixa 3/4 av zucchinin till en pure. Den sista fjärdedelen ska ner i soppan.,när den är färdigmixad.
 
Häll tillbaka puren i kastrullen. Tillsätt 1 dl vispgrädde och cirka 3 dl varmt vatten.Koka ihop någon minut. 
Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.
 
Värm soppan vid servering.Vänd ner resten av zucchinitärningarna, 2 dl riven basilika,1 dl bladpersilja och 2 dl riven pecorino eller parmesan. Nu ska soppan inte koka mer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Emilie Levinsson:

skriven

Åh så gott! Detta måste jag testa!:D

Svar: Ja,verkligen.Smaklig måltid ! Tack för att ni kikar in :-)
Magdalena

2 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Låter gott :D

Svar: Tack för att ni kikar in :-)
Magdalena

Kommentera här: