Zucchinisoppa
Zucchinisoppa ,( Caroline Hofberg) till kvällen el lunch imorgon ...mums

8 buffeportioner
Skär 1 kg zucchini i fyra delar på längden och sedan 2 centimeter stora bitar.Skala oc hacka 3 vitlöksklyfor.
Fräsch zucchini och vitlök sakta i 1/2 dl olivolja ,cirka 25 minuter.Rör om då och då. Zucchinin ska bli ljust brun och mycket mjuk. Krydda med flingsalt och nymald peppar.
Tillsätt 5 dl grönsaksbuljong och sjud ytterligare några minuter.Ta från värmen.
Mixa 3/4 av zucchinin till en pure. Den sista fjärdedelen ska ner i soppan.,när den är färdigmixad.
Häll tillbaka puren i kastrullen. Tillsätt 1 dl vispgrädde och cirka 3 dl varmt vatten.Koka ihop någon minut.
Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.
Värm soppan vid servering.Vänd ner resten av zucchinitärningarna, 2 dl riven basilika,1 dl bladpersilja och 2 dl riven pecorino eller parmesan. Nu ska soppan inte koka mer.
skriven
Åh så gott! Detta måste jag testa!:D