Krämig fettuccine med ärter & frasigt citronsmul
Hej på er!
Det var länge sen jag delade något recept med er, trots att vi har lagat massor.
Samtidigt upptäckte jag att vi slänger för mycket mat. Det är inte alltid man planerar noga och fixar matsedel innan man handlar. Vi är ganska spontana här: -) och då är det lätt hänt att en del blir slängt, tyvärr.
Idag tittade jag noga på vad vi har kvar som behöver lagas snart. Jag hämtade posten innan jag skulle bestämma vad det blir för något och det kunde inte blir bättre timing för Coops tidning "Mer smak" att hamna i brevlådan. Där jag hittade ett kanon recept med alla ingredienser som jag behövde göra mig av med.
m

Nämligen ;
Krämig fettuccine med ärter & frasig citronsmul
1. Koka upp pastavattnet.
Citronsmul: Finriv det gula av 2 citroner,(vi använde ej den här gången). Mixa 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra) i en matberedare med 2 msk hackad persilja till ett smul. Häll i 3 msk olivolja och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
2. Koka 4 portioner fettuccine precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll 200 g frysta gröna ärter,(vi hade färska från våran trädgård) i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
3. Värm 1 msk grönsaksfond och 150 g färskost, gärna med vitlökssmak i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.
Jättegod vegetarisk maträtt och de som föredrar kött fick gårdagens grillad till.

Smaklig måltid !
skriven
Gott!