SMULPAJ MED JORDGUBBAR och RABARBER

 

SMULPAJ MED JORDGUBBAR och RABARBER

 

Varsågoda ! Kom och ta !
 
 
 
 
 
 
Receptet är från baktidning, fast jag har gjort om lite .

Fyllning i pajformen 
ca 400 g jordgubbar och 100g rabarber ,(enligt receptet skulle man använda bara rabarber)
½–1 dl strösocker 

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt

1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill) Själv blandade jag strösocker med rörsocker.
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn - (jag använde Granola)
1 tsk flingsalt (eller 1 krm vanligt salt) 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.Snoppa jordgubbarna och dela de om du vill.

2. Lägg rabarbern och jordgubbarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

4. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

 

Trevlig kväll :-)

 

 

Kommentera här: