SMULPAJ MED JORDGUBBAR och RABARBER
SMULPAJ MED JORDGUBBAR och RABARBER



Fyllning i pajformen
ca 400 g jordgubbar och 100g rabarber ,(enligt receptet skulle man använda bara rabarber)
½–1 dl strösocker
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill) Själv blandade jag strösocker med rörsocker.
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn - (jag använde Granola)
1 tsk flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.Snoppa jordgubbarna och dela de om du vill.
2. Lägg rabarbern och jordgubbarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över rabarbern och jordgubbarna.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Trevlig kväll :-)