Filippas tårta...

 Recept på tårtan som Filippa firar och tackar 1000 prenumeranter på Youtube med <3<3<3
 
 
 
 
 
Citrontårtbotten, (enligt Catarina König)
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme (inte varmluft).
  2. Smöra och bröa två springformar, 20 cm i diameter (jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka).
  3. Blanda 1 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 dl potatismjöl och 1 tsk  vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölblandningen.
  4. Vispa 4 ägg och 2 dl socker poröst. När det blir vitaktigt och fluffigt vänder du försiktigt ner mjölblandningen och citron, zest ,(vi använde ej) med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet.
  5. Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna och ställ in i ugnen i 25-35 min. Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast. Testa sedan med stickan. Kommer den upp kladdfri, är botten klar. Låt svalna. Stjälp upp bottnarna när dem fått svalnat lite.
Vi har bakat bottnarna i  formarna 24 cm i diameter i 25 min och har inte delad de den här gången.Dessa bottnar blir inte lika höga.
 
Annars kan ni göra som Catarina och få fyra st. 
 
Montera tårtan
Lossa bottnarna från formarna. Dela vardera botten till två delar med en lång typ filékniv. Se till att försöka få bottnarna lika tjocka och jämna.
 
Till fyllningen använde vi oss av Tiramisu kräm enligt Paulo Roberto
  1. Vispa 2 dl grädde och 1 matsked socker till ett hårt skum.
  2. Vispa 4 äggulor och resten av 2 dl sockret till en krämig smet.
  3. Tillsätt 500g mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
 
Låt sedan fantasin flöda när det gäller dekoration
 
Kram på er <3
 
 
 
 
 

Kommentera här: