Hemgjord kräm med rabarber , jordgubbar och vaniljstång.
Hemgjord kräm med rabarber , jordgubbar och vaniljstång, (Mitt kök).

- Skär 400 g rabarber i bitar och 500 g färska eller frysta jordgubbar i halvor.Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull tillsammans med 2-3 dl strösocker
och 5 dl vatten. - Dela en vaniljstång på längden och skrapa ur det mesta av fröna. Tillsätt vaniljstång och frön till kastrullen.
- Låt alltsammans koka tills rabarbern är mjuk, det tar 10-15 minuter.
- Dra av kastrullen från värmen. Blanda 3 msk potatismjöl + 2-3 msk vatten
till en redning och häll den i en fin stråle samtidigt som du rör. - Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt krämen få ett uppkok. Servera krämen kall eller ljummen med mjölk eller grädde.
Så gött !!!