Hemgjord kräm med rabarber , jordgubbar och vaniljstång.

Hemgjord kräm med rabarber , jordgubbar och vaniljstång, (Mitt kök).
 
 
  1. Skär 400 g rabarber  i bitar och 500 g färska eller frysta jordgubbar i halvor.Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull tillsammans med 2-3 dl strösocker
    och 5 dl vatten.
  2. Dela en vaniljstång på längden och skrapa ur det mesta av fröna. Tillsätt vaniljstång och frön till kastrullen.
  3. Låt alltsammans koka tills rabarbern är mjuk, det tar 10-15 minuter.
  4. Dra av kastrullen från värmen. Blanda 3 msk potatismjöl + 2-3 msk vatten
     till en redning och häll den i en fin stråle samtidigt som du rör.
  5. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt krämen få ett uppkok. Servera krämen kall eller ljummen med mjölk eller grädde.
Så gött !!!

Kommentera här: