Kycklinglasagne

Kycklinglasagne 

 

  Jag vill dela med mig en till favorit recept  (enligt Mamsingens kycklinglasagne från köket.se) Jätte gott !!!
 
 
  1. Stek 0,5 st. squash, 1 st. paprika200 g svamp2 st. lökar2 st. vitlöksklyftor och 100 g färsk spenat, hackad smör i ett par snabba minuter.
  2. Tillsätt 1 st. grillad kyckling, urbenad, i små bitar
    , (jag använder ugnstekta kycklinginnerfilé el. tvådelad kycklingfilé ), 2,5 dl crème fraiche och 2 msk kycklingfond, rör om lite igen.
  3. Krydda glatt med timjansalt och peppar,(efter smak).
  4. Börja bygg lasagnen med 10 st. färska lasagneplattor
    béchamelsås och kycklingröra.
  5. På det översta lagret plattor häller du lite sås och strör 2 dl riven lagrad ost över.
  6. Gratinera i 225 grader i 20–30 minuter. Tiden beror på vilka lasagneplattor du använder så läs noga på förpackningen.

 

          Béchamelsås,(enligt Per Morbergs recept)

  1. Värm upp 2 dl grädde och 7 dl mjölk.
  2. Smält 100 g smör i en annan kastrull och pudra över 1 dl vetemjöl.
  3. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.
  4. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint.
  5. Slå i resten och vispa om.
  6. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter.
  7. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.
 

Ni kanske föredrar Sachas Smederevac recept, som Anette Rosvall och Emma Hamberg rekommenderar till just denna lasagne;

 

          Béchamelsås 

  1. Gör en bottenredning på 3 msk vetemjöl
    och 50 g smör, det vill säga fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet.
  2. Häll i 3 dl mjölk och 2 dl grädde lite i taget och låt koka ihop under omrörning. Smaka av med 0,5 tsk sockersalt och peppar.

Smaklig måltid! Kram <3

 

Kommentera här: