Kycklinglasagne
Kycklinglasagne
Jag vill dela med mig en till favorit recept (enligt Mamsingens kycklinglasagne från köket.se) Jätte gott !!!


- Stek 0,5 st. squash, 1 st. paprika, 200 g svamp, 2 st. lökar, 2 st. vitlöksklyftor och 100 g färsk spenat, hackad i smör i ett par snabba minuter.
- Tillsätt 1 st. grillad kyckling, urbenad, i små bitar
, (jag använder ugnstekta kycklinginnerfilé el. tvådelad kycklingfilé ), 2,5 dl crème fraiche och 2 msk kycklingfond, rör om lite igen. - Krydda glatt med timjan, salt och peppar,(efter smak).
- Börja bygg lasagnen med 10 st. färska lasagneplattor
béchamelsås och kycklingröra. - På det översta lagret plattor häller du lite sås och strör 2 dl riven lagrad ost över.
- Gratinera i 225 grader i 20–30 minuter. Tiden beror på vilka lasagneplattor du använder så läs noga på förpackningen.
Béchamelsås,(enligt Per Morbergs recept)
- Värm upp 2 dl grädde och 7 dl mjölk.
- Smält 100 g smör i en annan kastrull och pudra över 1 dl vetemjöl.
- Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.
- Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint.
- Slå i resten och vispa om.
- Låt sjuda sakta i 5-10 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.
Ni kanske föredrar Sachas Smederevac recept, som Anette Rosvall och Emma Hamberg rekommenderar till just denna lasagne;
Béchamelsås
- Gör en bottenredning på 3 msk vetemjöl
och 50 g smör, det vill säga fräs mjölet i smöret och rör till en jämn smet. - Häll i 3 dl mjölk och 2 dl grädde lite i taget och låt koka ihop under omrörning. Smaka av med 0,5 tsk socker, salt och peppar.
Smaklig måltid! Kram <3