Kycklingfilé med potatisgratäng samt morots och äppelsallad
-
Favorit !!!
-
-
mjöliga potatisar (1 kg) 12 st
-
vispgrädde 2.5 dl
-
mjölk 2.5 dl
-
gul lök 1 st
-
purjolök 0.5 st
-
vitlöksklyftor 3 st
-
salt och peppar 1 liten nypa
-
färskt hackad gräslök 1 mskPotatisgratäng: Värm ugnen till 200°C. Skala och skär potatisen i ca 3 mm tjocka skivor och koka dem halvmjuka i gräddmjölken, 5 - 10 minuter. Skala och hacka löken och skölj och hacka purjolöken. Blanda med potatisen, pressa ner vitlöken och salta och peppra. Häll blandningen i en smord ugnsform och grädda gratängen i 30 - 40 minuter. Strö över hackad gräslök vid serveringen.Den här potatisgratängen är en favorit.Den här gången utan gräslök :-( ibland med morötter istället för purjolöken.
Morots- och äppelsallad
- 4 morötter
- 1 äpple
- 1 msk pressad citron,(efter smak)
- 1 msk honung (efter smak)
Skölj, skala och grovriv morötterna och äpplena. Blanda morötter, äpplen och honung.Tillsätt pressad citron.
Kycklingfile kryddar jag med lite salt ,peppar,(five peppers från Santa Maria) och paprikapulver.Jag steker,(medan potatisar kokar) ett paket bacon först och använder inget extra fett utan låter baconet steka i det fett som smälter ,(plattan står på lite över medelvärme, 6/9).Tar ut bacon.Därefter häller jag 2 msk olja i samma stekpanna ,(få extra smak av baconfettet) och steker 4 st kryddade i förväg kycklingfileer ,(2 för sig).Den här gången blev det Leif MannerströmsMarinerad tvådelad kycklingfilé med bipackad fond från GuldFågelnJag har använd hälften ,sparat resten till en annan dag :-) som jag ska laga enligt hans recept.Smaklig måltid ! :-) Kram